| RSS

Книжковий прес-клуб

Понеділок, 29.04.2024, 18:40
Головна » 2010 » Квітень » 14 » 15 квітня 2010 року - п‘яте засідання Книжкового Прес-Клубу
11:06
15 квітня 2010 року - п‘яте засідання Книжкового Прес-Клубу

Шановні колеги, 

запрошуємо  Вас на чергове засідання Книжкового Прес-Клубу, яке відбудеться в четвер 15  квітня  2010 року о 17.00 у книжковій кав’ярні «Азбука» (бізнес-центр «Форум», вул. Миколи Пимоненка, 13). На цьому засіданні книжкові новинки презентуватимуть керівники видавництв:

-         «Амадей»

-         «Велес»

-         «Нора-Друк»

-         «Фоліо»

Спеціальний гість засідання — відома українська письменниця Євгенія Кононенко.

Видавництво «Амадей» представить Валерій Грузін - журналіст, перекладач, письменник, народився і виріс у Києві, жив у Нью-Йорку та інших містах світу. Мав ґрунтовну розмову з Реріхом, Ірвінгом Стоуном, Джорджем Соросом та іншими розумними людьми світу. Але краще Києва і киян так нічого і не знайшов. 

Сьогодні Валерій Грузін - директор видавництва «Амадей», що випустив серію книг про Київ - «Золотий Ієрогліф»

Видавництво «Нора-Друк» представить європейський бестселер.

До початку фестивалю «Французька весна’ 2010» в київському видавництві«Нора-Друк» виходить український переклад роману Мюріель Барбері «Елегантна їжачиха».

Мюріель Барбері – одна з найуспішніших й найзагадковіших письменниць сучасної Франції. Ви ніколи НЕ ПОБАЧИТЕ її по телевізору. Вона ЗАБОРОНЯЄ знімати себе на камеру. Вона НІКОЛИ не відповідає на запитання, які стосуються її особистого життя. Вона на кілька років ЗНИКАЄ з медіа-простору і  оселяється в Японії, де пише свій третій роман.

Але, покинувші всі свої справи, на цьому тижні вона ПРИЇЖДЖАЄ В УКРАЇНУ для презентації своєї книжки «ЕЛЕГАНТНА ЇЖАЧИХА» і залюбки поспілкується з українськими читачами.

Мюріель Барбері за фахом викладач філософії. У 2000 році вона починає письменницьку діяльність. Перший роман «Делікатеси» приніс Мюріель Барбері неабияку популярність. Але справжній успіх прийшов з публікацією у 2006 році другого роману письменниці «Елегантна їжачиха». В цьому романі перетинаються долі трьох персонажів – консьєржки, яка  приховує свій шарм і блискучий інтелект за маскою негарної тупої селючки; дівчинки з буржуазного середовища, яка веде самотню війну проти нещирості і бездарності свого оточення; багатого японця, якому вдалося під маскою колючої їжачихи розгледіти споріднену душу, палко закохану в культуру.

Публіка віддано полюбила цих симпатичних персонажів і книга «Елегантна їжачиха» отримала всенародний успіх. Вона є лауреатом кількох літературних премій, за три роки витримала понад 50 перевидань, перекладена багатьма мовами, наклад цієї книги перетнув МІЛЬЙОННУ позначку. До цього тріумфу відтепер можуть долучитися і українські читачі.

Переклад книги виконала відома українська письменниця Євгенія Кононенко.

Видавництво «Фоліо» презентує серію мікромініатюрних видань, до якої входять такі книжечки:  «Моя собака», «С днем рождения», « Лучшему шефу», «Любимой теще», «Блондинки». Крім того, Олександр Красовицький запропонує вашій увазі нову книжку Данила Яневського «Крах Симона Петлюри» та видання  О. Довженко «Україна в Огні». 

Книжковий Прес-Клуб — це клуб професійних зустрічей журналістів і книжкових видавців. До народження цього клубу були причетні керівники книжкових кав’ярень «Азбука», журналісти та видавці. До участі у засіданнях клубу запрошуються всі гравці видавничого книжкового ринку України. Засідання клубу відбуваються раз на два тижні.

Нагадаємо, що попередніх засіданнях клубу які  відбулись цього року, журналістам  були представлені новини та новинки  видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «БАО», «Грані-Т», «Дух і Літера», «Маузер», «Кальварія», «К.І.С.», «Клуб Сімейного Дозвілля» «Країна мрій», «Наш час», «Ніка-Центр», «Нора-Друк», «Основи», «Самміт-книга»,  «Смолоскип», «Теза», «Факт» та «Фоліо», а спеціальними гостями клубу — Данило Яневський, Дмитро Стус, Андрій Цаплієнко, Сергій Руденко, Ілля Ноябрьов та Юлія Бурковська. 

Фото-звіти, анонси, прес-релізи та інша інформація діяльність Книжкового Прес-Клубу, а також про те, як знайти книжкову кав’ярню «Азбука» тут: http://community.livejournal.com/knprkl

http://bpc.at.ua/ 

Питання, додаткова інформація, пропозиції до участі, акредитація журналістів тощо:

050-352-19-95, knprkl@gmail.com

050-372-92-00, pr@msbrand.net

 

Переглядів: 1348 | Додав: i_vyrovyy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: